ExQuizit Premium

Sveriges roligaste frågesport till iPhone och Android!

ExQuizit Premium innehåller drygt 12 500 varierade, roliga och intressanta svenska och internationella frågor som är uppdelade i tre svårighetsnivåer och sju kategorier. ExQuizit Premium kan spelas mot andra över nätet, mot upp till fem vänner på samma enhet eller helt själv.

ExQuizit går snabbt och enkelt att komma igång med, men erbjuder samtidigt stora variationsmöjligheter, så att du och dina vänner kan spela precis som ni vill!

ExQuizit Premium kostar 22 kronor och går att ladda ned på App Store eller Google Play.

Innehåll

  • 12 500 svenska och internationella frågor
  • Kan spelas online, tillsammans med vänner eller helt själv 
  • Tre olika svårighetsnivåer som kan kombineras
  • Sju kategorier: Film & TV, Geografi, Historia, Sport, Musik, Vetenskap och Övrigt
  • Fem spellägen: Med eller utan svarsalternativ, Stress, Samma frågor och Stress+Samma frågor
  • Intuitivt och vackert gränssnitt med iPhone 5-stöd 
  • Möjligheten att dela frågor och resultat på Facebook
  • Game Center-stöd: 69 upplåsbara prestationer och tre olika resultattavlor
  • Ingen reklam

Onlineläget

För att spela online behöver du bara logga in en gång med ditt Facebook-konto*. Därefter kan du enkelt spela och chatta med dina Facebook-vänner eller med slumpmässiga motståndare. Du och din motståndare svarar på samma frågor i matcher som avgörs i bäst av tre ronder. Den som utmanar får välja svårighetsnivåer, kategorier, spelläge och antal frågor. 

iOS-versionen av appen innehåller ett prestationsbaserat nivåsystem - ju mer och bättre du spelar desto fler nivåpoäng samlar du på dig. När du har samlat tillräckligt många går du upp till nästa nivå. Ju högre nivå du har desto svårare blir det att ta sig till nästa – Tävla med dina vänner om vem ska kan nå den högsta nivån!

Antal nivåpoäng du får per match är baserat på fyra faktorer:

Antal rätt - Varje rätt svar ger poäng, totalt kan du få 900 poäng per match.

Rätt i rad - Att svara rätt på flera frågor i rad ger 20 bonuspoäng per rätt.

Kategoriavdrag - Varje kategori som har valts bort ger ett procentuellt avdrag på totalpoängen.

Vinstbonus - Den som vinner matchen får sin totalpoäng multiplicerad med två.

Frågorna

Vi har försökt göra alla frågor i ExQuizit så roliga, allmänbildande och framför allt så relevanta som möjligt. ExQuizit innehåller därför väldigt lite rena triviafrågor, det vill säga frågor som kräver kuriosaartad kunskap i obskyra ämnen. Vi har helt enkelt sammanfattat det viktigaste och mest intressanta som har hänt inom varje kategori, fast i frågeform och ur ett svenskt perspektiv.

Game Center

När du spelar själv eller online loggar Game Center dina korrekta svar och högsta poäng. Du kan även låsa upp totalt 69 prestationer genom att svara rätt på tillräckligt många frågor i olika underkategorier. 

Om du har använt Game Center tidigare loggas du in automatiskt, men om det är första gången så måste du synkronisera din Game Center-profil mot ditt Apple ID och välja ett användarnamn. Därefter kommer inloggningen ske automatiskt.

Feedback

Vi kommer att uppdatera ExQuizit med nya spellägen, funktioner och frågor så mejla oss gärna på kontakt@boboshi.se och berätta vad du vill se i ExQuizit i framtiden. Om du stöter på ett fel i någon av frågorna så är det bara att rapportera det via appens inbyggda rapportfunktion.

* ExQuizit publicerar aldrig någon information på din tidslinje om du inte själv väljer att göra det.