iKörkort Lite

Testa Sveriges populäraste körkortsapp helt gratis!

iKörkort Lite ger dig möjligheten att testa användarvänligheten, funktionerna och 70 av frågorna i iKörkort innan du bestämmer dig för om du vill köpa fullversionen.

Läs mer om iKörkort Lite nedanför eller på App Store eller Google Play, där kan du även läsa vad våra kunder tycker om appen.

70 av 1 300 teorifrågor

iKörkort Lite innehåller 70 teorifrågor som är representativa för de 1 300 teorifrågor som fullversionen innehåller. Alla frågor är baserade på den senaste körkortslitteraturen och berör alltifrån gällande lagstiftning till hur du ska bete dig i trafiken och hur du kör miljövänligt.

Alla frågor i iKörkort Lite och iKörkort är illustrerade för att göra ditt körkortspluggande roligare men många frågor är också kopplade till en fullskärmsbild på en trafiksituation, en bilmotor eller liknande - precis som på det riktiga provet.

Körkortsteori

iKörkort Lite innehåller ett kapitel (Bilen) medan fullversionen innehåller nio kapitel med all körkortsteori (80 sidor) du behöver kunna för att klara det riktiga provet. Alla kapitel är illustrerade med högupplösta bilder för att göra inlärningsprocessen lättare och roligare.

Teoridelen är utformad för att smidigt kunna läsas på en iPhone, Android eller iPad och fungerar i både normalt läge och i ”Landscape View”.

Återuppta prov

Provet sparas successivt för att du närsomhelst under ett pågående prov ska kunna avbryta det för att till exempel ta emot ett samtal och ändå kunna fortsätta från samma fråga.

Överskådlig rättning med förklaringar

När du har avslutat ett prov kan du välja att se en detaljerad översikt över ditt resultat. Varje fråga redovisas separat med bild, alla alternativ, ditt angivna svar och det korrekta svaret.

För att uppmuntra djupinlärning och för att ge dig en större möjlighet att utöka din teoretiska förståelse så har i princip alla teorifrågorna även en tillhörande förklaringsruta som ger mer detaljerad information på ämnet eller förklarar varför rätt svar är rätt och varför fel svar är fel.

Uppslagsverk med vägmärken

I iKörkort Lite innehåller uppslagsverket endast alla varningsmärken men i fullversionen kan du läsa om samtliga 558 vägmärken, signaler, tecken och vägmarkeringar som finns i Sverige.

Statistik

Din svarsstatistik spåras löpande av appen så att du kan se hur många prov du har genomfört, hur många som blev godkända, din bästa poäng och tid samt din genomsnittliga poäng och tid.

Du kan även se hur många procent rätt du har svarat i de olika frågekategorierna, så att du vet vad du behöver öva på.