iKörkort

Sveriges populäraste körkortsapp sedan 2010!

iKörkort innehåller förutom 1 300 teorifrågor med pedagogiska förklaringar även massor av smarta och användbara funktioner samt all körkortsteori du behöver lära dig för att klara kunskapsprovet.

Läs mer om iKörkort nedanför eller på App Store eller Google Play, där kan du även läsa vad våra kunder tycker om appen.

1 300 teorifrågor

Alla teorifrågor i appen är baserade på den senaste körkortslitteraturen och aktuella trafikregler. Frågorna täcker in allt som tas upp i körkortslitteraturen och berör alltifrån gällande lagstiftning till hur du ska bete dig i trafiken och hur du kör miljövänligt.

iKörkort innehåller så många frågor för att du verkligen ska kunna förbereda dig inför det riktiga kunskapsprovet. Eftersom ingen vet vilka frågor som kommer på Transportstyrelsens prov (de väljs ur en databas med tusentals frågor) krävs så breda kunskaper som möjligt för att bli godkänd.

Bildfrågor

Alla frågor i iKörkort är illustrerade för att göra ditt körkortspluggande roligare men många frågor är också kopplade till en fullskärmsbild på en trafiksituation, en bilmotor eller liknande - precis som på det riktiga provet.

Frågekategorier

Alla teorifrågor är uppdelade i kategorier så att du kan plugga på det du har svårast för, självklart kan du även göra prov med blandade frågor. Provet innehåller kategorierna: Bilen, Människan, Miljö, Stadskörning, Landsvägskörning, Mörker & Halka, Trafikregler, Olyckor och Vägmärken.

Återuppta prov

Provet sparas successivt och du kan alltid gå tillbaka och ändra dina svar. Du kan närsomhelst avbryta ett prov för att till exempel ta emot ett samtal och sedan återuppta det igen från samma fråga.

Överskådlig rättning med förklaringar

När du har avslutat ett prov kan du välja att se en detaljerad översikt över ditt resultat. Varje fråga redovisas separat med bild, alla alternativ, ditt angivna svar och det korrekta svaret.

För att uppmuntra djupinlärning och för att ge dig en större möjlighet att utöka din teoretiska förståelse så har i princip alla teorifrågorna även en tillhörande förklaringsruta som ger mer detaljerad information på ämnet eller förklarar varför rätt svar är rätt och varför fel svar är fel. 

Körkortsteori

iKörkort innehåller självklart även all körkortsteori (totalt 80 sidor) du behöver kunna för att klara det riktiga provet. Innehållet är uppdelat på nio lättlästa kapitel som är illustrerade med högupplösta bilder för att göra inlärningsprocessen lättare och roligare.

Teoridelen är utformad för att smidigt kunna läsas på en iPhone, Android eller iPad och fungerar i både normalt och liggande läge.

Uppslagsverk med vägmärken

Uppslagsverket innehåller samtliga Sveriges officiella svenska vägmärken, signaler, tecken och vägmarkeringar. Varje vägmärke finns beskrivet med bild, det officiella namnet och en förklarande text om vad vägmärket innebär och vilka regler som gäller i anslutning till märket.

Statistik

Din svarsstatistik spåras löpande av appen så att du kan se hur många prov du har genomfört, hur många som blev godkända, din bästa poäng och tid samt din genomsnittliga poäng och tid.

Du kan även se hur många procent rätt du har svarat i de olika frågekategorierna, så att du vet vad du behöver öva på.