Jägarexamen på App Store

Jägarexamen på Google Play

Jägarexamen

Sveriges bästa utbildningsapplikation för blivande jägare!

Jägarexamen är en omfattande utbildningsapplikation för blivande jägare som ska ta jägarexamen och erfarna jägare som vill friska upp sina kunskaper. Faktan i appen kommer i första hand från Svenska Jägareförbundets bokserie "Nya Jägarskolan" och Jägarnas Riksförbunds bok "Din väg till jägarexamen". 

Läs mer om Jägarexamen nedanför eller på App Store eller Google Play, där kan du även läsa vad våra kunder tycker om appen..

1 000 teorifrågor

Alla frågor är baserade på aktuell kurslitteratur och aktuella regler och lagar. Frågorna täcker in alla ämnen som tas upp i den senaste kurslitteraturen och berör alltifrån gällande vapenlagar till hur du ska bete dig när du jagar och hur du skiljer på en dalripa och en fjällripa. För att ytterligare variera frågorna blandas ordningen på svarsalternativen i varje prov.

Bildfrågor

Alla frågor i Jägarexamen är illustrerade för att göra studerandet lite roligare men många frågor är också kopplade till en bild på en jaktsituation, en andflock eller liknande – precis som på det riktiga provet. Dessa bilder kan du enkelt se i fullskärm genom att trycka på dem.

Frågekategorier

Alla frågor är uppdelade i kategorier så att du kan plugga på det du har svårast för, självklart kan du även göra prov med blandade frågor. Provet innehåller kategorierna: Jägaren, Viltet, Jakten, Vapen och skytte, Jakthunden samt Lagen.

Överskådlig rättning med förklaringar

När du har avslutat ett prov kan du välja att se en detaljerad översikt över ditt resultat. Varje fråga redovisas separat med bild, alla alternativ, ditt angivna svar och det korrekta svaret.

För att uppmuntra djupinlärning så har två tredjedelar av frågorna också en tillhörande förklaringsruta som ger mer detaljerad information på ämnet eller förklarar varför rätt svar är rätt och varför fel svar är fel.

Återuppta prov

Provet sparas successivt och du kan alltid gå tillbaka och ändra dina svar. Du kan närsomhelst avbryta ett prov för att till exempel ta emot ett samtal och sedan återuppta det från samma fråga.

Plugga in teorin

Jägarexamen innehåller även en lättläst och omfattande teorisammanfattning, en lista med de viktigaste jakttermerna samt ett omfattande viltuppslagsverk med 120 artpresentationer.

Designad för iPhone, iPad och Android

Jägarexamen är en så kallad universalapp vilket innebär att den är anpassad för både iPhone och iPad. Androidversionen är även den utformad för att passa flera olika skärmstorlekar - den fungerar alltså lika bra på små äldre telefoner som på nya högupplösta surfplattor.

Gränssnittet är högupplöst, kompakt och användarvänligt. Varje fråga ryms i ett fönster på din telefon eller surfplatta utan att du behöver bläddra, och du kommer omedelbart vidare till nästa fråga när du har svarat. Du har även möjlighet att enkelt hoppa fram och tillbaka i provet och ändra dina svar.

Statistik

Din svarsstatistik spåras också löpande av Jägarexamen så att du kan se hur många prov du har genomfört, hur många som blev godkända, din bästa poäng och tid samt din genomsnittliga poäng och tid. Du kan även se hur många procent rätt du har svarat i de olika frågekategorierna, så att du vet vad du behöver öva på.

Jägarexamen är en fristående utbildningsapplikation utvecklad av Boboshi och har ingen koppling till Svenska Jägareförbundet eller Jägarnas Riksförbund.